Speciály: Škola vaření
Nejsem žádný odborník, abych mohla někoho něco učit nebo dokonce školit. Tato kategorie patří receptům, o kterých si myslím, že se můžou vždycky hodit a jsou tady pěkně po kupě.
Nejsem žádný odborník, abych mohla někoho něco učit nebo dokonce školit. Tato kategorie patří receptům, o kterých si myslím, že se můžou vždycky hodit a jsou tady pěkně po kupě.
Podzim je v rozpuku, ba co víc, možná už se o slovo pomalu začíná hlásit zima a moje tělo si začíná žádat hřejivá jídla. Taková, co nejsou těžká, ale zároveň musí umět zahřát a zasytit. Patří mezi ně pořádná dýňovka, zelňačka a nově taky kyselica! Tu jsem si po dlouhé době dala před měsícem,… Číst dále
Mám pro vás takový vánoční, nevánoční recept. V rádiu totiž dneska říkali, že budou pětadvacet a šestadvacet zavřené obchody, a tak posluchačům důrazně (jako fakt) doporučovali, aby si koupili rohlíky a namrazili si je do zásoby. Prostě aby bez pečiva neumřeli hlady. Jako bychom neuměli… Číst dále
Před časem začali v Lidlu prodávat semínkový chléb bez mouky. Já se s ním setkala poprvé a začala si ho kupovat pravidelně každý týden. No a úplně jsem se do něho zamilovala, oproti normálnímu chlebu mě totiž vždycky zasytil nejmíň dvojnásobně, a navíc skvěle chutnal. Jen… Číst dále
Máte rádi pita chleba? Já ho přímo zbožňuju a vždycky jsem si na něm pochutnávala hlavně v kombinaci s falafelem. Kupuji ho v jednom brněnském krámku, kde ho mají vždy čerstvý, domácí a za bezkonkureční cenu. Přesto jsem si ale říkala, že když píšu o vaření, mohla bych se pokusit ho taky vytvořit.… Číst dále
Pravé italské rizoto (neboli risotto) jsem se vždycky chtěla naučit dělat. Už od samotných příprav mě ale vždy odradilo to, že mi scházelo buď dobré víno nebo vývar. Taky jsem se bála, jestli postup vůbec zvládnu, protože neustálé přilévání tekutiny a míchání mi přišlo složité. Ale konečně… Číst dále
O mně
Abychom se lépe poznali, zkusím vám říct pár slov o mně. V létě roku 2019 jsem odstátnicovala ze žurnalistiky & mediálních studií na FSS v Brně a občas mi teď přijde dopis s titulem Mgr.
Splnila jsem si svůj sen a pracuji jako copywriterka a markeťačka na volné noze. Moje služby najdete na: www.annakolaskova.cz
Na myšlenku založit si tenhle blog mě před 6 lety přivedl můj Kája, kterého jsem poznala při lezení na skalách. Čímž vám tak trochu napovídám, kde nejraději trávím čas: na horách, v přírodě, na kole, a v zimě pak třeba na běžkách. Nepohrdnu ale ani dobrou kávou a dortíkem v jedné z brněnských kaváren, jsem zkrátka taková univerzální.
Na tadáč, jak mu s láskou říkám, nejraději tvořím zdravé & rychlé recepty, které jsou použitelné pro každý den.
Moc ráda vás inspiruju, ale ještě raději mám, když vy inspirujete mě. Budu proto ráda, když mi napíšete - třeba o tom, jaké články byste tady rádi viděli. Děkuju, že jste tady se mnou!
Vaše Anička
Anna Kolásková (Jančevová)