Speciály: Škola vaření


Nejsem žádný odborník, abych mohla někoho něco učit nebo dokonce školit. Tato kategorie patří receptům, o kterých si myslím, že se můžou vždycky hodit a jsou tady pěkně po kupě.

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Podzim je v rozpuku, ba co víc, možná už se o slovo pomalu začíná hlásit zima a moje tělo si začíná žádat hřejivá jídla. Taková, co nejsou těžká, ale zároveň musí umět zahřát a zasytit. Patří mezi ně pořádná dýňovka, zelňačka a nově taky kyselica! Tu jsem si po dlouhé době dala před měsícem,… Číst dále


Pita chleba

Pita chleba

Máte rádi pita chleba? Já ho přímo zbožňuju a vždycky jsem si na něm pochutnávala hlavně v kombinaci s falafelem. Kupuji ho v jednom brněnském krámku, kde ho mají vždy čerstvý, domácí a za bezkonkureční cenu. Přesto jsem si ale říkala, že když píšu o vaření, mohla bych se pokusit ho taky vytvořit.… Číst dále


Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Pravé italské rizoto (neboli risotto) jsem se vždycky chtěla naučit dělat. Už od samotných příprav mě ale vždy odradilo to, že mi scházelo buď dobré víno nebo vývar. Taky jsem se bála, jestli postup vůbec zvládnu, protože neustálé přilévání tekutiny a míchání mi přišlo složité. Ale konečně… Číst dále