Boršč

Boršč

Boršč jsem poprvé ochutnala letos v zimě. Hledala jsem nějakou sytou polévku, které bych mohla udělat kotel a dali bychom si ji po návratu z výšlapu. No a boršč si mě získal, takže ho moc doporučuji i vám. Boršč za mě rozhodně spadá do kategorie slow cooking. Potřebuje svůj čas.… Číst dále


Dýňová polévka s pomerančem

Dýňová polévka s pomerančem

Já vím, já vím. Recept na dýňovou polívku není nic světoborného a receptů na dýňové polévky jsou plné ty, no ... internety. Jenže já vám chtěla ukázat tu MOJI  Ten můj recept, který jsem několik dýňových sezón měnila, sem tam něco přidala, něco ubrala, až jsem přišla na tu moji verzi.… Číst dále


Valašská kyselica

Valašská kyselica

Podzim je v rozpuku, ba co víc, možná už se o slovo pomalu začíná hlásit zima a moje tělo si začíná žádat hřejivá jídla. Taková, co nejsou těžká, ale zároveň musí umět zahřát a zasytit. Patří mezi ně pořádná dýňovka, zelňačka a nově taky kyselica! Tu jsem si po dlouhé době dala před měsícem,… Číst dále


Ostrá lilková polévka

Ostrá lilková polévka

Hned na úvod musím říct, že by mě popravdě nikdy nenapadlo dělat polévku z lilku. Jak už to tak ale bývá, studentské časy jsou krušné a mnohdy s prázdným kontem i ledničkou. A myslím že právě tak tomu bylo i loni, když jsem v našem brněnském bytečku otevřela lednici a našla tam jen… Číst dále