Zapečené bagety s rajčaty a mozzarellou

Zapečené bagety s rajčaty a mozzarellou



Už když jsem byla poprvé ve Španělsku, hrozně jsem si tam oblíbila pan con tomates. V překladu to znamená chleba s rajčaty, jak prosté. Recept vám sem určitě časem napíšu, i když na tomto receptu moc není, co vymýšlet. Jedná se zkrátka jen o to, že se rozkrojí bageta a potře se rajčatovou salsou. Když jsem se loni na podzim vrátila z krátkého výletu po Španělsku, chtěla jsem recept doma zopakovat, ale v nějaké takové hřejivější formě, a tak jsem udělala právě tyto zapečené bagety.

Ještě musím zmínit, že tyhle zapečené bagety podávají Španělé k snídani a nazávají je Tostadas. Připravit je není žádná věda. Pod grilem se jen rozpečou bagetky, potřou rajčatovou salsou, a pak pokladou sýrem, šunkou, tuňákem nebo třeba různou zeleninou a krátce se zapečou.


3 porce

20 minut

snadné

Ingredience

  • 3 malé bagetky nebo 2 velké
  • 2-3 zralá rajčata
  • 15 lístků čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • 2 balíčky mozzarelly


Jaký je postup?

  1. Troubu si předehřejte na 200 stupňů. V robotu promixujte rajčata, čerstvou bazalku, špetku soli, pepře a olivový olej podle chuti.
  2. Bagety si rozkrojte a vložte na pár minut do trouby, (jen tak dlouho, aby se opekla horní vrstva a bagetky pak do sebe nevsákly veškerou tekutinu z rajčat. Bagety potřete rajčatovou směsí a navrch poklaďte plátky mozzarelly. Pečte pod grilem 7-10 minut, dokud se mozarella nerozteče.

Tipy & triky

Jako u každého receptu, kde je miminum ingrediencí i tady platí, že se vyplatí investovat do kvality. Pro bagetky si zajděte do oblíbené pekárny a rajčata vyberte nějaká pěkně zralá a voňavá.

Pokud máte rádi česnek, můžete do rajčatové směsi přidat jeden stroužek.