Zapečené bagety s rajčaty a mozzarellou
Už když jsem byla poprvé ve Španělsku, hrozně jsem si tam oblíbila pan con tomates. V překladu to znamená chleba s rajčaty, jak prosté. Recept vám sem určitě časem napíšu, i když na tomto receptu moc není, co vymýšlet. Jedná se zkrátka jen o to, že se rozkrojí bageta a potře se rajčatovou salsou. Když jsem se loni na podzim vrátila z krátkého výletu po Španělsku, chtěla jsem recept doma zopakovat, ale v nějaké takové hřejivější formě, a tak jsem udělala právě tyto zapečené bagety.
Ještě musím zmínit, že tyhle zapečené bagety podávají Španělé k snídani a nazávají je Tostadas. Připravit je není žádná věda. Pod grilem se jen rozpečou bagetky, potřou rajčatovou salsou, a pak pokladou sýrem, šunkou, tuňákem nebo třeba různou zeleninou a krátce se zapečou.
3 porce
20 minut
snadné
Ingredience
- 3 malé bagetky nebo 2 velké
- 2-3 zralá rajčata
- 15 lístků čerstvé bazalky
- olivový olej
- 2 balíčky mozzarelly
Jaký je postup?
- Troubu si předehřejte na 200 stupňů. V robotu promixujte rajčata, čerstvou bazalku, špetku soli, pepře a olivový olej podle chuti.
- Bagety si rozkrojte a vložte na pár minut do trouby, (jen tak dlouho, aby se opekla horní vrstva a bagetky pak do sebe nevsákly veškerou tekutinu z rajčat. Bagety potřete rajčatovou směsí a navrch poklaďte plátky mozzarelly. Pečte pod grilem 7-10 minut, dokud se mozarella nerozteče.
Tipy & triky
Jako u každého receptu, kde je miminum ingrediencí i tady platí, že se vyplatí investovat do kvality. Pro bagetky si zajděte do oblíbené pekárny a rajčata vyberte nějaká pěkně zralá a voňavá.
Pokud máte rádi česnek, můžete do rajčatové směsi přidat jeden stroužek.