Quesadillas
Znáte quesadillas? Já je mám moc ráda, protože jsou hotové za čtvrt hodinky a navíc si je můžete naplnit vždycky tím, co máte nejradši nebo tím, co máte právě v lednici. Já jsem si nejvíc oblíbila kombinaci čerstvé zeleniny s bylinkami, olivovým olejem a ovčím sýrem. Pokud máte rádi houby, můžete ale vyzkoušet také kombinaci žampionů a smetany, jak mě to naučila moje kamarádka Selina.
Recept na quesadillas jsem se rozhodla zařadit do sekce snídaně & brunch, protože quesadillas mi přijdou jako stvořené pro pohodový nedělní brunch. Stačí totiž nakrájet zeleninu, naplnit tortilly a dát je zapéct pod gril. Hotovo je za dvacet minut a vy si můžete užívat pohodový začátek dne.
2 porce
10 minut + pečení
snadné
Ingredience
- velké masité rajče
- zralé avokádo
- červená paprika
- zelená paprika
- 3 lžíce olivového oleje
- oregáno (případně další bylinky podle chuti)
- 4x celozrnná tortilla
- 8 plátků ovčího sýra
Jaký je postup?
- Velké rajče nakrájejte na plátky a obě papriky na kostičky. Avokádo rozkrojte na půl, nožem opatrně odstraňte pecku a velkou lžící vydlabejte dužninu tak, aby zůstala v celku. Pak avokádo nakrájejte na plátky. Zeleninu osolte, opepřete a přidejte olivový olej a oregáno.
- Na talíř nebo plech si položte jednu tortillu a rovnoměrně na ní rozprostřete polovinu připravené zeleniny. Poté přidejte čtyři plátky sýra. Tortillu nakonec zaklopte další tortillou a dejte zapéct na 10-15 minut pod vyhřátý gril, který jste si nastavili na 220 stupňů. Stejný postup zopakujte s další tortillou. Jakmile je sýr roztavený, quesadillas jsou hotové.
Tipy & triky
U tohoto receptu platí, že zelenina musí být opravdu čerstvá a plná chuti. Takže si zkuste připlatit za dobré zralé avokádo a voňavá rajčata, na chuti to půjde opravdu poznat.
Vyzkoušejte i další recept z rubriky snídaně & brunch, a to na zapečené bagetky s rajčaty a mozzarellou.