Čokoláda s chilli

Čokoláda s chilli



Horká čokoláda mě provázela od děství. Teda spíš kakao. Mamča nám ho se setrou občas dělávala v neděli k snídani a k tomu rohlíky na másle. A tak jsem se rozhodla si tuhle dětskou chuť připomenout. Tak jak jde doba, mění se ale i chutě. A tak jsem do receptu přidala víc kvalitní hořké čokolády a taky chilli papričky. Zastavte se na chvíli, a zavzpomínejte u šálku horké čokolády, jaké bylo Vaše oblíbené dětské jídlo .)


4 porce

20 minut

snadné

Ingredience

  • hrnek vody
  • 2 lžičky mletého chilli nebo        2 chilli papričky
  • 3 velké skořice
  • 500 ml smetany ke šlehání (12%)
  • 130 g hořké čokolády
  • 215 ml smetany na šlehání (31%)
  • lžička moučkového cukru
  • lžička kvalitního kakaa


Jaký je postup?

  1. Nejprve si připravte chilli základ. Vodu přiveďte k varu a povařte v ní deset minut chilli papričky a svitky skořice.
  2. V hrnci zahřejte půl litru dvanáctiprocentní smetany na šlehání. A na mírném plameni v ní nechte rozpustit hořkou čokoládu.
  3. Mezitím si z vody zceďte chilli papričky. Do čokoládové směsi přidejte deset až patnáct lžic chilli vody.
  4. Ušlehejte si 215 ml smetany a přidejte lžičku moučkového cukru.
  5. Čokoláda s chilli je nejlepší v nízkých sklenicích. Ozdobte ji ještě šlehačkou a kvalitním kakaem.


Tipy & triky

Použijte kvalitní hořkou čokoládu. Čím vyšší obsah kakaa použijete, tím méně bude horká čokoláda s chilli přeslazená.

Chilli chuť si můžete sami regulovat. Do čokoládové směsi přidejte jen tolik lžic chilli vody, kolik sami chcete.