Kuře na švestkách a meruňkách

Kuře na švestkách a meruňkách



Milovníci masa se podle mě dělí na dvě skupiny. Ta první nedá dopustit na maso nasladko, jako je například kachna na pomerančích nebo cokoliv na medu. A ta druhá skupina potom samozřejmě tvrdí, že sladká úprava masa není nic pro ně. Takže pokud patříte do té první skupiny, kuře na švestkách a meruňkách si jistě zamilujete. Snoubí v sobě totiž sladko-kyselou chuť ovoce s marinovaným masem a navíc budete mít hotovo za míň než hodinu.

4 porce

 45 minut

snadné

Ingredience

  • 16 kuřecích křidýlek (nejlépe od ověřeného chovatele)
  • mletá paprika
  • mletý bobkový list 
  • řepkový olej
  • 8 švestek
  • 8 meruňek
  • 100-200 ml 100% pomerančové šťávy
  • plátek másla

+ jasmínová rýže jako příloha


Jaký je postup?

  1. Očištěná kuřecí křídla si osolte, opepřete a rovnoměrně posypejte mletou červenou paprikou a mletým bobkovým listem. Na rozpáleném oleji maso z každé strany opečte tak, aby se zatáhlo. Poté ztlumte plamen a kuřecí stehýnka duste ve vlastní šťávě 15-20 minut.
  2. Poté do pánve přidejte ovoce, které jste si nakrájeli na poloviny. Zalijte pomerančovou šťávou, přidejte plátek másla a duste dalších 10 minut ve vlastní šťávě. Ovoce se má jemně rozvařit a kuřecí stehýnka musí být měkká.
  3. Kuře na švestkách podávejte s jasmínovou rýží a čerstvou petrželkou.

Tipy & triky

S marinádou na kuřecí stehýnka můžete experimentovat. Kuře na švestkách bude výborné například s plátky česneku, chilli paričkami, rozmarýnem nebo tymiánem.