Kančí steak na dijonské hořčici
Na tento recept budete potřebovat dobře vyzrálé kančí maso. Investujte do dobrého masa buď z oblíbeného řeznictví, nebo přímo od myslivců.
2 porce
25 minut + smažení
snadné
Ingredience
na kančí steak:
- 2 vyzrálé kančí steaky
- 3 lžíce dijonské hořčice
- střední cibule
- arašídový olej
- 2 plátky másla
- sušený tymián
salát:
- 2 hrsti rukoly
- ředkvičky
- paprika
- 2 rajčata
- vlašské ořechy
- parmezán
zálivka:
- lžíce olivového oleje
- balzamikový ocet
- šťáva z citrónu
- dijonská hořčice
- sůl, pepř
+ chléb k podávání
Jaký je postup?
- Připravené kančí steaky si lehce osolte, opepřete a z obou stran potřete dijonskou hořčicí. Poté je zasypejte nadrobno nakrájenou cibulí a dejte uležet do lednice minimálně na dvě hodiny.
Pak si na pánvi rozpalte arašídový olej a kančí maso na něm opečte z každé strany tak, aby se zatáhlo. Přidejte plátky másla spolu se sušeným tymiánem a nechte dusit, dokud nebude kančí měkké.
Mezitím si udělejte salát. Veškerou zeleninu pokrájejte a spolu s nasekanými vlašskými ořechy dejte do mísy. V další misce si udělejte zálivku. Smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, citronovou šťávu a dijonskou hořčici se solí a pepřem. Důkladně promíchejte a přidejte k salátu. Navrch přisypejte velkou hrst strouhaného parmezánu.
Tipy & triky
Dávejte si pozor, aby se vám kančí maso nevysušilo. Kančí steak je nejlepší mírně nebo středně propečený.
Pokud máte rádi ke steakům omáčky, s dijonskou hořčicí a cibulí nešetřete. Vznikne z toho výborná omáčka.