Kančí steak na dijonské hořčici

Kančí steak na dijonské hořčici



Na tento recept budete potřebovat dobře vyzrálé kančí maso. Investujte do dobrého masa buď z oblíbeného řeznictví, nebo přímo od myslivců. 


2 porce

25 minut + smažení

snadné

Ingredience

na kančí steak:

  • 2 vyzrálé kančí steaky
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • střední cibule
  • arašídový olej 
  • 2 plátky másla
  • sušený tymián

salát:

  • 2 hrsti rukoly
  • ředkvičky
  • paprika
  • 2 rajčata
  • vlašské ořechy
  • parmezán

zálivka:

  • lžíce olivového oleje
  • balzamikový ocet
  • šťáva z citrónu
  • dijonská hořčice
  • sůl, pepř

+ chléb k podávání

Jaký je postup?

  1. Připravené kančí steaky si lehce osolte, opepřete a z obou stran potřete dijonskou hořčicí. Poté je zasypejte nadrobno nakrájenou cibulí a dejte uležet do lednice minimálně na dvě hodiny. 
  2. Pak si na pánvi rozpalte arašídový olej a kančí maso na něm opečte z každé strany tak, aby se zatáhlo. Přidejte plátky másla spolu se sušeným tymiánem a nechte dusit, dokud nebude kančí měkké. 

  3. Mezitím si udělejte salát. Veškerou zeleninu pokrájejte a spolu s nasekanými vlašskými ořechy dejte do mísy. V další misce si udělejte zálivku. Smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, citronovou šťávu a dijonskou hořčici se solí a pepřem. Důkladně promíchejte a přidejte k salátu. Navrch přisypejte velkou hrst strouhaného parmezánu. 

Tipy & triky

Dávejte si pozor, aby se vám kančí maso nevysušilo. Kančí steak je nejlepší mírně nebo středně propečený.

Pokud máte rádi ke steakům omáčky, s dijonskou hořčicí a cibulí nešetřete. Vznikne z toho výborná omáčka.