Avokádovo-banánový krém
Avokádu jsem dlouho nemohla přijít na chuť. Přišlo mi tvrdé, s divnou jakoby máslovou chutí a když jsem si ho koupila v Česku, dužnina měla navíc skoro vždycky černé fleky. Kupovala jsem si ho tedy jen zřídka a dělala z něj jen guacamole. Na chuť avokádům jsem konečně přišla až tady ve Španělsku. Na trhu se dají pořídit za 1,2 eura za kilo a navíc mají vždycky skvělou vyzrálou chuť. A tak se dá říct, že jím jedno denně a mažu si ho na chleba, dělám si pomazánky, přidávám do těstovin nebo mixuju s další zeleninou nebo ovocem.
Tenhle recept na avokádovo-banánový krém jsem si tady v Granadě moc oblíbila, protože na něj skoro nic nepotřebujete, a navíc je hotový za chvíli. Jediné s čím musíte počítat, je doba na odležení chia semínek. Když mám volný den, tak si většinou dám ráno namočit chia semínka do jogurtu, mezitím si zacvičím, a když se vrátím do kuchyně, snídaně je skoro hotová.
2 porce
15 minut
snadné
Ingredience
- 125 g jogurtu řeckého typu
- 1 lžíce chia semínek
- 2 středně velké banány
- větší zralé avokádo
- lžíce konopného proteinu
- 3 lžičky datlového sirupu
- 2 lžíce ovesných vloček
- konopná semínka / goji na ozdobu
Jaký je postup?
- V misce smíchejte řecký jogurt s chia semínky a nechte minimálně hodinu odležet.
- Poté do mísy přidejte pokrájené banány, vydlabané avokádo nakrájené na kousky, konopný protein i datlový sirup.
- Všechny přísady důkladně rozmixujte například tyčovým mixérem.
- Na dno sklenice dejte ovesné vločky a "zalijte" krémem. Avokádovo-banánový krém ozdobte konopnými semínky nebo goji a podávejte.
Tipy & triky
Pokud máte rádi recepty s chia semínky, vyzkoušejte taky super zdravý chia pudink s ovocným přelivem.