Dýňová polévka s pomerančem

Dýňová polévka s pomerančem



Já vím, já vím. Recept na dýňovou polívku není nic světoborného a receptů na dýňové polévky jsou plné ty, no ... internety. Jenže já vám chtěla ukázat tu MOJI  Ten můj recept, který jsem několik dýňových sezón měnila, sem tam něco přidala, něco ubrala, až jsem přišla na tu moji verzi. Dýňovou polévku, která je tak akorát sladká i slaná, zároveň jemná, hladká a trochu kyselá i štiplavá.

Tak té mé verzi dejte šanci a napište mi oblíbený recept na tu VAŠI dýňovou polévku. Těším se, A.

4 porce

40-45 minut

snadné

Ingredience

  • střední dýně Hokaido 
  • 1,5 palice česneku
  • 350 ml horké vody
  • 300 - 350 ml kokosového mléka
  • 100 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 2 lžičky kari 
  • olivový olej
  • sůl


S čím podávat dýňovku: 

  • opečený toastík
  • opražená sezamová semínka
  • dýňová semínka
  • čerstvé bylinky

Jaký je postup?

  1. Dýni pečlivě omyjte, rozkrojte, vydlabejte semínka (můžete dále použít) a nakrájejte na malé kousky. Pokud chcete, aby se vám dýně hokaido lépe krájela, ponořte ji na několik minut do vroucí vody.
  2. Nakrájenou dýni dejte na pečicí papír, přidejte nevyloupané stroužky česneku, zakápněte olivovým olejem a posolte. Pečte v předehřáté troubě 30 - 35 minut na 190 stupňů.
  3. Upečený česnek vyloupejte a dejte ho smažit do hrnce na olivový olej. Po chvíli přidejte i dýni a chvilinku zasmažte. Pak přilijte horkou vodu a přidejte kari. Povařte asi dvě minutky a potom dýňovou polévku rozšvihejte tyčovým mixérem.
  4. Přidejte kokosové mléko, pomerančovou šťávu a osolte podle chuti. A to je vše .)