Tapiokový puding s čokoládovým krémem

Tapiokový puding s čokoládovým krémem



V suterénu u nás na FSS máme posezení pro studenty. Dřív to býval klasický studentský bufet, kde si člověk koupil koláč a kafe a tomuto místu se říkalo roztomile - Krmítko. Teď je z toho spíš taková fancy drahá kavárna, kde si sice asi vybere každý, ale co tomu taky pěkně odpovídá, je cena.

No a v téhle kavárně mi jednou padl do oka tapiokový puding. Byl v takovém tom malém kalíšku, kam se vejdou zhruba dvě polévkové lžíce, zdobený byl jednou mandarinkou z plechovky a stál asi 30 korun. Protože mě ale honila mlsná, tak mě cena neodradila a já si tenhle zvláštní puding rychle oblíbila.

Abych si ho další den ale nemusela znovu kupovat, rozhodla jsem se ho doma vyrobit sama. A tady je výsledek. Kromě lehounkého ovoce, jako jsou právě mandarinky nebo třeba broskve, mi tapiokový puding chutná nejvíc s čokoládou a červeným bobulovitým ovocem. 

Je skvělý k snídani nebo i jako svačina - třeba mezi přednáškami. A navíc je bezlepkový. Tak ho zkuste ;)

Anička



4 porce

20 minut + odležení tapioky přes noc

snadné

Ingredience

Tapiokový puding:

  • 8 lžic tapiokových perel
  • cca 20 lžic vody (nebo více)
  • 200 ml kokosového mléka

Čokoládový krém:

  • 80 g vysokoprocentní čokolády
  • 250 g tučného nebo polotučného tvarohu
  • 2-3 lžíce medu


Čerstvé nebo mražené ovoce na ozdobení. Já použila mražené maliny, borůvky, jahody a ostružiny. 


Jaký je postup?

  1. Tapioku si odvažte do misky a přidejte zhruba dvojnásobné množství vody. Nechte 10 minut stát, poté zamíchejte, a pokud se voda příliš vstřebala, přidejte ještě tolik tekutiny, aby byla voda zhruba 0,5 cm nad tapiokou. 
  2. Nechte tapioku namočenou přes noc, já nechávám 8 hodin, ale bohatě stačí i méně. Čím kratší dobu necháte tapioku namočenou, tím déle ji budete vařit.
  3. Druhý den si ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu. Po rozpuštění nechte chvíli zchladnout a vmíchejte tvaroh. Pro lahodnější chuť zvolte tučný tvaroh. Oslaďte medem podle chuti.
  4. Tapioku si i s vodou, ve které byla namočená, přelijte do hrnce, přidejte 200 ml kokosového mléka a přiveďte k varu. Jakmile bude tapiokový puding hustý a veškerá přebytečná tekutina vyvařená, máte hotovo. Já vařila jen asi 2,5 minuty. Tapioku si rozdělte do mističek nebo pohárů, každou porci zalijte tvarohovým krémem a dejte vychladit do lednice.